Designtorin 7.5. ensikertalainen Muotoiluosuuskunta Pinkka

Muotoiluosuuskunta Pinkan tarina alkoi, kun kolme tamperelaista keramiikka-alan muotoilijaa perusti yhteisen työhuoneen Hatanpään teollisuustaloon. Pian syntyi ajatus suuremmasta työyhteisöstä, jossa eri muotoilun alojen ammattilaiset voisivat työskennellä niin yhdessä kuin erikseen.

Nyt Pinkan jäseninä on keramiikan, vaatetuksen, tekstiilin ja soitinrakentamisen ammattilaisia. Oman tuotantomme lisäksi teemme yhteistyötä niin yksityishenkilöiden kuin yritysten kanssa esimerkiksi tuote- ja konseptisuunnittelussa sekä valmistuksessa. Suunnittelemme ja valmistamme tuotteemme pääosin Tampereen seudulla, ja jäseniämme toimii myös Helsingissä sekä Posiolla.

Aitous ja materiaalituntemus ovat avainsanoja, jotka kuvaavat hyvin lähestymistapaamme muotoiluun. Uskomme, että hyvä muotoilu on helposti lähestyttävää ja ilahduttaa käyttäjiään.

Muotoiluosuuskunta Pinkka
info@pinkkaosk.com
pinkkaosk.com

Muotoiluosuuskunta Pinkka
mukana kevään Designtorilla su 7.5. klo 11-18 Tampereen Tullikamarilla.
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoa Designtori -tapahtumasta Facebookissa ja tapahtumasivulla.

 

Esittelyssä Aarrekid

Seikkailuja metsässä, avaruudessa, teekutsut puutarhassa, vaellus läpi mystisen laakson ja paistattelu pilven hattaralla. Aarrekid!

Aarrekid on vuonna 2009 perustettu suomalainen lastenvaatemerkki, jolla on ikioma tehdas Portugalin Ponte de Limassa.
Oman tehtaan ansiosta tuotanto on turvallista ja eettistä. Luomupuuvillan lisäksi Aarrekid käyttää tuotteissaan tuotannon ylijäämämateriaaleja aina kun mahdollista. Brändi käyttää on GOTS –sertifioitua luomupuuvillalankaa ja sekä neuloksilla että tuotteilla on
Öko- Tex® Standard 100 sertifiointi. Korkealaatuiset, huolella valitut materiaalit mahdollistavat tuotteiden kiertämisen monelle lapselle. Värit ja kuosit kuuluvat kaikille ja kuosit suunnitellaan kaikille käyttäjilleen sopiviksi.

Aarrekidin kuosi- ja tuotesuunnittelu tapahtuu Tampereella oman suunnittelutiimin voimin.

 

 

Pumpkin Design Oy
info@aarrekid.fi
aarrekid.fI

Aarrekid mukana kevään Designtorilla su 7.5. 
klo 11-18 Tampereen Tullikamarilla.
Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoa Designtori -tapahtumasta Facebookissa ja tapahtumasivulla.

Designtorin 7.5. esittelyvuorossa KotiMai Design

Kevään Designtorilla 7.5. ensimmäistä kertaa mukana myös KotiMai.
KotiMai Designin valikoimista löydät suomalaisten pienmerkkien naisten ja lasten vaatteita. Yli 95% valikoimastamme on valmistettu Suomessa ja kotimaisuus on meille tärkeää. Pyrimme etsimään valikoimaan ennen kaikkea kivaa ja kaunista – kuitenkin siten, että vaate on kotimaisuuden lisäksi ajaton, monikäyttöinen ja laadukas sekä mahdollisimman ekologisista materiaaleista valmistettu. Edustamme ja myymme mm. seuraavia brändejä: Ehta (KatiK design), Höö, PaaPii Design, Vietto, Melli Ecodesign, Haldin, Pietamo, Valkama accessories ja Sarah Design. Vaatteiden lisäksi valikoimissa on Suomessa valmistettuja asusteita, koruja ja laukkuja.

KotiMai Design Oy
info@kotimai.fi 
www.kotimai.fi

KotiMai Design mukana kevään Designtorilla
su 7.5. klo 11-18 Tampereen Tullikamarilla.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Lisätietoa Designtori -tapahtumasta Facebookissa ja tapahtumasivulla.

 

FitWood of Skandinavia myös Designtorilla 7.5.

DesignOnTampere ry:n Designtorille ensimmäistä kertaa osallistuvista yrityksistä esittelyvuorossa on FitWood of Scandinavia.

FitWood of Scandinavia on tamperelainen yritys, joka valmistaa kodin sisustukseen sopivia kuntoiluvälineitä hyödyntäen skandinaavista designia ja suomalaista puuta.
Lisäksi konseptin keskiössä ovat kotimaisuus, kestävä kehitys, tuotteiden korkea laatu ja erinomainen toiminnallisuus. Yritys on kehittänyt myös huonekalun, jota voidaan käyttää monipuolisena kuntoiluvälineenä. 

FitWood of Scandinavia
www.fitwood.com

FitWood of Skandinavia mukana kevään Designtorilla
su 7.5. klo 11-18 Tampereen Tullikamarilla.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Lisätietoa Designtori -tapahtumasta Facebookissa ja tapahtumasivulla.

Kevään Designtorilla 7.5. mukana TYLLi

Esittelemme DesignOnTampere ry:n Designtorille ensimmäistä kertaa osallistuvia yrityksiä. Kevään Designtorilla 7.5. Tampereen Tullikamarilla on mukana kahdeksan uutta muotoiluyrittäjää.

Ensimmäisenä esittelyvuorossa on TYLLi.

 

Vangittuja auringonsäteitä aamukasteen pisaroissa, ruohonkorrella keikkumassa, meren yllä liikkuva usva ja metsässä huojuvat varjot. Villasukissa hipsuttelua ja jalkojen alla maton pinta. TYLLin matot valmistuvat käsityönä Lahdessa. Mallistosta löytyy raitoja, pintoja ja sävyjä kolmesta mallista useissa värivaihtoehdoissa ja pituuksissa. Mattoja kudotaan myös mittatilauksesta ja niille on myönnetty Avainlippu-tunnus.

Tmi Tyllin
info@tylli.fi
www.tylli.fi

TYLLi mukana kevään Designtorilla
su 7.5. klo 11-18 Tampereen Tullikamarilla.
Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Lisätietoa Designtori -tapahtumasta Facebookissa ja tapahtumasivulla.

Kevään Designtorin 7.5. kuvataiteilija Sanna Maria Paananen

Designtorin taiteilijan teoksia ei tällä kertaa tule esille perinteisen näyttelyn muodossa.
Sen sijaan kynä sauhuaa ja kuvia syntyy paperille kevään Designtorilla 7.5. kuvataiteilija Sanna Maria Paanasen piirtäessä halukkaista muotokuvia kymmenen minuutin istunnoissa.
Kysyimme Sanna Marialta muutaman kysymyksen.

Kerro hieman itsestäsi.
Olen 28-vuotias Tampereella asuva ja työskentelevä taidemaalari. Olen alunperin kotoisin Kouvolasta, mikä ehdottomasti vaikuttaa estetiikkaani taiteilijana. Kuvataiteilijaksi valmistuin 2013 Saimaan ammattikorkeakoulusta Imatralta.

Miten päädyit maalaustaiteen pariin?
Opiskeluaikana pääsi kokeilemaan monia tekniikoita, mutta koin maalauksen sopivan parhaiten itselleni käytännössä. Tulokset näkyvät heti ja on melko helppoa tehdä hyvinkin erikokoisia teoksia. Toki myös maalaustaiteen pitkä historia antaa omaa painoaan sekä tekniikan että teosten kiinnostavuuteen.  

Kuvaat monissa teoksissasi ihmistä. Mikä ihmisessä kiehtoo sinua eniten ja minkälaisia merkityksiä ihmishahmoilla on teoksissasi?
Ihmisen kuvaaminen on aina tuntunut minulle luonnolliselta tavalta ilmaista itseäni. Olen luonteeltani havainnoitsija, en niinkään tekijä tai kokija, ja taidetta opiskellessa ihmiskehon piirtäminen yhdistyy voimakkaiten nimenomaan havainnoimiseen. Tämä kiinnostus onkin ohjannut minua paljon opiskeluvalinnoissani: Saimaan ammattikorkeakoulussa on säännöllisesti vierailevia opettajia Pietarin akatemiasta ja opintojen osana on mahdollista päästä Venäjälle vaihtoon. Tällainen mahdollisuus erikoistua on myös osaltaan ruokkinut ja syventänyt kiinnostustani ihmiskehon kuvaamiseen entisestään.
Kuvaamani hahmot ovat ihmisen muodon ottaneita ajatuksia. Ajattelen nämä hahmot teatterihahmojen tai peräti asetelmien kautta – kullakin on jokin tietty sanoma tai merkitys, ei omaa persoonallisuutta ja ihmisyyttä. Usein teoksien taustalla olevat ajatukset ja maalausten aiheet ovat hahmoja inhimillisempiä: käyttäytymistä, tapoja, kulttuurin ilmiöitä, sosiaalisuutta.  

Mitkä asiat inspiroivat sinua tällä hetkellä?
Teen tällä hetkellä yhteistyömaalauksia puolisoni Tero Ulvilan kanssa, joten suurin osa inspiraatiostani tällä hetkellä tulee hänen maalaustyöskentelystään ja keskenäisistä eroavaisuuksistamme. On mielenkiintoista päästä seuraamaan toisen työskentelyä näin läheisesti, minkä lisäksi samalla tulen miettineeksi omaa tekemistäni ihan uudesta kulmasta. Toimimme toisillemme innostavina ja inspiroivina peileinä – palaute sekä maalausten saamat uudet käänteet tulevat hyvin nopeassa tahdissa ja uudistavat tekemistä koko ajan.

 

 

 

 

 

 

Designtorilla tulet tekemään halukkaiden muotokuvia. Mitä odotuksia sinulla on tapahtuman suhteen?
Toivon, että ihmiset uskaltavat tulla piirrettäväksi. Jo kymmenen minuutin istuminen aloillaan katsottavana on yllättävä kokemus, mutta sen lisäksi pääsee näkemään, pystyykö siinä ajassa tallentamaan jotain niinkin henkilökohtaisesti merkittävää kuin ihmisen näköisyys.

www.sannamariapaananen.com

Designtori
su 7.5.  klo 11-18
Tampereen Tullikamari

Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Tervetuloa!

Kevään Designtori 7.5.

Kevään DESIGNTORI järjestetään su 7.5.2017 Tampereen Tullikamarilla.

Tampereen 24. Designtori esittelee muotoilua, sisustustuotteita, vaatteita ja asusteita kevään parhaaseen sesonkiaikaan. Keväinen Designtori järjestetään nyt jo kuudennen kerran. Tapahtuma on avoinna yleisölle klo 11-18. TERVETULOA! 
Lue lisää…

 

Vuoden 2017 Designtorit

DesigOnTampere ry:n vuoden 2017 Designtoreja vietetään Tampereen Tullikamarilla:

  • su 7.5. klo 11-18
  • su 27.8. klo 11-18
  • la-su 9.-10.12. klo 11-17

Laita päivämäärät almanakkaasi.

TERVETULOA!