Design On Tampere ry

DOT ry tekee Tampereesta sympaattisen designkaupungin

DesignOnTampere ry on tamperelaisten eri alojen suunnittelijoiden perustama rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää muotoilu- ja kaupunkikulttuuria Tampereella. Yhdistyksen energinen synergia mahdollistaa notkean toiminnan ja eloisat tapahtumat.

DOT ry tuottaa vuosittain DesignOnTampere-kartan.Kartalla on suomalaisia suunnittelijoita ja maailmalla noteerattua designia tarjoavia liikkeitä, sekä laadukkaita paikallisia kahvila- ja ravintolayrittäjiä. Yhdistys järjestää vuosittain kolme Designtoria Tampereella. Designtori tarjoaa alan toimijoille areenan markkinointiin ja verkostoitumiseen, torille osallistuu muotoiluyrittäjiä ympäri Suomen. Vuosittain järjestettävä Tampereen Designviikko ajoittuu alkusyksyyn. Designviikon aikana nostetaan esille suomalaista muotoilua ja sen tekijöitä tuottamalla tapahtumia, mihin kävijöillä on matala kynnys osallistua.Kävijöille tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomia. DOT-lehti on pirkanmaalaista luovien alojen osaamista ja kulttuuritarjontaa laajasti esittelevä vuosittainen julkaisu. Lehti tarjoaa uudenlaisen lähestymisen kaupunkikulttuuriin ja sen tekijöihin, sekä tuo heidän saavutuksia esille ennakkoluulottomalla tavalla.Julkaisu on ilmaisjakelulehti, minkä sisältö tehdään yhteistyössä useiden yhteisöjen ja luovien alojen toimijoiden kanssa. Yhdistys tuottaa myös pop up -toimintaa edistäen paikallisten suunnittelijoiden näkyvyyttä. Näiden tapahtumien ja julkaisujen rinnalla järjestetään innovatiivisia ja yleisöä aktivoivia tapahtumia läpi vuoden.

Anarkistinen suhtautuminen muotoilun perinteisiin ja hierarkioihin muuttaa designin vakavuudesta vallattomaksi arjeksi. Ennakkoluuloton yhteistyö erilaisten kumppanien kanssa avaa uusia tulkintoja muotoilusta. DOT-tapahtumat verkostoivat muotoilualan toimijoita, teollisuutta ja kuluttajia aidosti tekemisen kautta. Oikealla asenteella pirkanmaalaisesta designista tulee maailmallakin huomattavaa.

Muotoilukäsitys DOT

Hyvän muotoilun tuntee hyvästä tunnelmasta. Muotoilu on henkilökohtainen kokemus, joka kuuluu kaikille. Suunnittelutyön käyttäjälähtöisyys on DOT ry:n perustajille itsestäänselvää, sillä he kohtaavat asiakkaita päivittäin omissa liikkeissään Tampereella. Laadukas design on suunniteltu kestämään visuaalisesti ja fyysisesti. Kestävä tuotteiden ja ympäristön muotoilu ovat kestävän kehityksen perusta.

DOT-historia

DOT-tapahtumat ovat syntyneet osuuskunta Super Mukavan aloitteesta syksyllä 2008. Ne saavuttivat huiman suosion ja kävijöitä tapahtumissa oli yhteensä 18300 henkilöä. DesignOnTampere ry perustettiin vuonna 2010. DOT tapahtumia ovat tukeneet mm. Luova Tampere ohjelma, Pirkanmaan kulttuurirahasto ja Taiteen Edistämiskeskus.

DOT RYHMÄKuva: Jussi Sojakka

YHTEYSTIEDOT:

designontampere@gmail.com

YHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJA
Emilia Kiialainen
040 1325323
designontampere@gmail.com

YHDISTYKSEN VARAPUHEENJOHTAJA
Merja Häikiö 
044-5590307