DJ:t Risto Paristo ja Spektri-Petri brunssivieraina 26.8.


Designviikolla Kahvila Valon sunnuntaibrunssilla kuullaan Kaino-Klubilta tuttua kaksikkoa: DJ:t Risto Paristo ja Spektri-Petri virittävät sopivan tunnelman aamupäivään.

DJ kaksikon takana ovat taiteilijat Kaija Papu ja Aino Louhi, jotka ovat tehneet yhdessä omaelämänkerrallista sarjakuvaa jo kahdeksan vuotta. Juuri mereltä reissusta palannut Kaija Papu avaa mistä DJ hommassa on kyse:

Mistä innostuitte lähtemään DJ:n hommiin?
– Musiikki on lähellä sydäntäni ja olen aina ollut kiinnostustunut musiikista. Doriksessa lanseerattiin Dorka Vieraissa klubi, jossa sekalaiset muusikot pääsivät tekemään DJ keikan. Meitä pyydetiin mukaan ja levyjen soittaminen tuntui kivalta ja helpolta. Tästä syntyi Kaino-Klubi. Kaino duo esiintyy pyynnöstä erilaisissa tilaisuuksissa.

Mistä nimet Risto Paristo ja Spektri-Petri?
– Risto Paristo on ystäväni keksimä nimi, josta pidin heti sen kuultuani, sillä pidän sanaleikeistä. En kuitenkaan halunnut vaihtaa taiteilijanimeäni. Kun tilaisuus tuli päätin ottaa sen DJ nimekseni. Ainon DJ nimessä Spektri kuvaa hyvin hänen laajaa taiteellista skaalaansa. Ja Petri rimmaa Spektrin kanssa.

Millaista musiikkia tullaan kuulemaan Designviikon brunssilla 26.8?
– Ainon setissä kuullaan utuisen aamuista ja lempeää musaa kuten esimerkiksi Vashti Bunyania, Burning Heartsia, Lau Nauta ja Jeff Buckley’a. Itse olen vielä kesäreissu fiiliksissä ja aion soittaa Valossa hilpeätä kesämusaa, sillä kesä ei ole vielä ohi!

Missä teitä voi kuulla seuraavan kerran?
– Keskiviikkona 29.8. Klubilla soittaa DJ Risto Paristo Kesäklubi <3 Kesäsiirtola illassa. Ja heti perään torstaina 30.8. meitä pääsee kuulemaan yhdessä torstain Kaino-Klubilla Doriksessa ”vuosikymmenet” teemalla. Luvassa aikajanan omaisesti vuosikymmenykset läpikäyvää musiikkia.

BRUNSSI KAHVILA VALOSSA SUNNUNTAINA 26.8. KLO 10-15, HINTA: 17,50€