Guerrilla Lighting Tampere 2009

Tampereen ensimmäinen Guerrilla Lighting -valotempaus oli menestys!

Torstai-iltana Tampereen Keskustorille oli kerääntynyt suuri joukko seuraamaan ensimmäistä Guerrilla Lighting -valotempausta. Samanlaisiin takkeihin sonnustautuneet 50 valonkantajaa, kohteiden valaistussuunnittelijat ja järjestäjät muodostivat kulkueen terän. Perässä kulki noin tuhatpäinen yleisö. Valokulkuetta säesti Swaeg Collective Tampereelta.
Valotempauksen tehtävänä oli vallata kadut valolla hetkeksi ja pukea neljä arkkitehtonista kohdetta uusiin pimeän ajan pukimiin. Tempauksella valosuunnittelijaopiskelijat halusivat suunnata kaupunkilaisten huomion unohdettuihin arkkitehtuurihelmiin ja samalla hauskalla tavalla näyttää, mitä valolla voi saada aikaan kun on taitavat toteuttajat.

Ensimmäinen valaistuskohde oli Yo-talo, joka sädehti kauniin kultaisena. Toisena kohteena nähtiin Näsipuiston laululavalla kaksi eri versiota valomaailmasta musiikilla säestettynä. Kolmantena Tampereen ”ranskalaisen korttelin” Ojakatu puettiin uuteen valoon ja viimeisenä valonkantajat herättivät Tullikamarin Klubin julkisivun eloon. Kaikki kohteet saivat yleisöltä ihastuneen vastaanoton ja raikuvat aplodit.

Järjestäjinä tapahtumassa olivat SuperMukava-designliike sekä TAMK Taide ja Viestintä, valoilmaisun opiskelijat, joita ohjasivat valaistussuunnittelijat Annukka Larsen ja Antti Hiltunen. Valonkantajina toimivat DesignOnTampere -tapahtuman rekrytoima suunnittelijajoukko ja TAMK Taiteen ja Viestinnän opiskelijat.

Lisätietoa ja lisää kuvia: Annukka Larsen, p. 040 740 4717, alarsen@kolumbus.fi
Kohteiden suunnittelijat:

1. YO-talo Essi Santala

2. Laululava Otto Suojanen ja punainen versio Tiina Järvinen

3. Ojakatu Elina Nopanen

4. Klubi Crista Parviainen

Kuvat: Riikka Kunnari

Kuvia ladattavissa: Riikka Kunnarin kuvat albumi1 ja albumi2, sekä Laura Konttisen kuvat albumi3, Julius Konttisen albumi4. Kuvia julkaistessa, muistathan mainita kuvaajan nimen!

Kannattaa käydä käydä katsomassa Aamulehden juttu, sekä video täältä ja Yle:n täältä!