Matti Kurkela tallentaa DOT-tapahtumat videolle

 

Nyt kun joulusta on selvitty onnellisesti, on hyvä aika vielä palata joulukuun alussa vietettyyn Designtori JOULUun liikkuvan kuvan merkeissä, sillä tapahtuman video on valmis! Tässä vaiheessa onkin siis hyvä esitellä minkälainen mies Design On Tampere -videoita oikein tekee.

Joulutorin, kuten viime kesänä kuvattu Design On Tampere -esittelyvideo ovat Matti Kurkelan käsialaa. Kurkela on opiskellut itse animaatiota ja grafiikkaa, mutta on myös hakenut oppia Voionmaan opistolta. Tällä hetkellä Kurkela opiskelee Riihimäellä sijaitsevassa Hyriassa 3D animaattoriksi ja media-assistentiksi. 3D animaatioita nähdäänkin myös tämän vuoden Joulutori-videolla.

– Halusin kokeilla videon yhteydessä vielä itsellenikin melko uutta 3D animaatiotekniikka, jonka avulla sain liitettyä liikkuvaan kuvaan torilla olleiden myyjien nimet. Tekniikka oli haastava toteuttaa, sillä animaation avulla toteuttavien tekstien paikkoja piti miettiä jo kuvaustilanteessa.

Joulutorin kuten muidenkin DOT-videoiden tekeminen on Kurkelan mielestä mukavaa työtä.

– Design On Tampere -tapahtumissa on tosi kiva työskennellä, koska niissä on aina hyvä fiilis ja mukavia ihmisiä. On hauska seurata mitä tapahtuu ja päästä saalistamaan tapahtumista hyviä kuvia.

Media-assistentti opintojen ohella Kurkela työskentelee Ideatoimisto Innoksessa visuaalisena suunnittelijana ja tekee freelancer keikkoja. Tulevaisuuden suunnitelmissa on päästä tekemään myös mainoksia ja musiikkivideoita.

– Mainoksissa kiehtoo eniten se, että lyhyeen aikaan pitää saada laitettua paljon informaatiota ja saada mainos samalla mielenkiintoiseksi. Musiikkivideoiden tekemisessä kiehtoo taas musiikkiin tehtävä tarina.

Mutta minkälaisen DOT-videon Kurkela tekisi, jos hänelle annettaisiin videon tekemiseen täysin vapaat kädet?

– Laittaisin siihen aika paljon animaatiota. Olisi hauska rakentaa 3D animaatiolla sellainen oma kaupunki DOT-liikkeistä. Oma DOT-liikkeiden Tampere ja laittaa siihen mukaan vähän videokuvaa liikkeistä.