Mimosa Blanca – Hauskanpitoa tyylillä

Designviikon tapahtumien ketjun avaa taiteellinen tamperelaisyhtye Mimosa Blanca, joka maalaa haikean hempeitä ja väkeviä tunnelmia kielillä ja koskettimilla Kahvila Valossa avajaisiltana.

Mimosa Blancan Maija Kelloniemi avaa bändin taustaa ja tulevaisuutta:

Mistä ja milloin Mimosa Blanca on saanut alkunsa?
– Vuosia sitten askartelin silloisen bänditoverini kanssa biisin joka piti saada levitykseen. Piti keksiä taiteilijanimi. Ja jos halutaan mennä yksityiskohtiin niin Mimosa on nimenä mitä viehättävin, lisäksi siitä tulee mieleen Camilla Mickwitsin pikkuinen noitahahmo jonka lasken lapsuuteni sankareihin. Pelkkä Mimosa ei kuitenkaan taiteilijanimenä toiminut. Ratkaisu löytyi sisareni työhuoneen ovesta jota koristi julisteen ominaisuudessa Albert Edelfeltin Kuningatar Blanka. Ihana kuva, kaunis nimi. Kas. Mimosa Blanca. Kuvassa nuori kuningatar pitää polvillaan pientä lasta. Liekö ollut jonkinlainen etiäinen, sillä Mimosa Blanca lähti projektina kunnolla käyntiin vasta vuosia myöhemmin, jolloin sattumoisin olin raskaana. Myöhemmin taiteilijanimi otettiin edustamaan koko bändiä.

Mimosa Blanca nimen alla on esiintynyt monenlaisia kokoonpanoja, nykyinen viiden hengen bändi on ollut kasassa noin vuoden verran. Yhden naisen projektista onkin kasvanut poikkitaiteellinen kollektiivi josta löytyy musiikillisen osaamisen lisäksi runoilijaa, kuvataiteilijaa, graafikkoa… Kaikkea osaamista pyritään käyttämään hyödyksi. Vaikka pyrimme tekemään kaiken tyylikkäästi, kyse on pohjimmiltaan hauskanpidosta. On myös tuotu ilmoille ajatus, että tämä bändi tulee halvemmaksi kuin psykoterapia, eikä se ole ollenkaan kaukaa haettu.

Olette ensi viikolla tulossa Designviikon avajaisiin esiintymään, mitkä fiilikset?
– Hyvät fiilikset. Vähän jännittää tuo tekninen toteutus mutta eiköhän siitä selvitä. Lähinnä että kuinka mahdutaan ja onko piskuinen äänentoistolaitteistomme Valoon kuinka optimaalinen.

Missä teitä voi kuulla avajaisten jälkeen?
– Toistaiseksi ei ole keikkoja sovittuna. Niistä pidämme ajan tasalla facebook-sivullamme, eli käykääpäs tykkäämässä www.facebook.com/mimosablanca

Työn alla on myös neljän biisin Ep, joka toivottavasti valmistuu vuoden loppuun mennessä. Olemme soittaneet myös erinäisissä tilaisuuksissa, syntymäpäivillä, pikkujouluissa jne. Meidät voi tilata myös muuten vain olohuoneeseensa sulostuttamaan syksyn pimeneviä iltoja.

DESIGNVIIKON AVAJAISET KAHVILA VALOSSA 24.8. KLO 21