Minna Männistö aloittaa DOT ry:n toiminnanjohtajana 1.2.2017

Koordinaattori ja tuottaja, tradenomi Minna Männistö on valittu DesignOnTampere ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi 1.2.2017 alkaen. Täti Taikakynänäkin tunnetulla Minnalla on monipuolinen kokemus luovien alojen verkostohankkeista ja tapahtumista.

SONY DSC

Kerro hieman itsestäsi

Olen Minna Männistö, luovien hankkeiden monitoiminainen. Tehtävänimikkeenä minulla on aikaisemmin ollut mm. koordinaattori, tuottaja, projektipäällikkö, yrittäjä, kuvittaja ja taidekasvattaja. Minulla on ilo esiintyä myös Täti Taikakynänä.

Olen työskennellyt useissa kulttuurialan verkostohankkeissa kehittämistehtävissä. Koko työhistoriani olen järjestänyt myös tapahtumia. Pidän tehtävistä, jossa voin edistää ja innostaa. On hienoa tuottaa myös myönteisiä elämyskokemuksia ja saattaa ihmisiä yhteen. Tehdä hyvää tulosta mielekkään asian puolesta.

Kiinnostukseni kohteita ovat mm. designkulttuuri, musavisat, Dj-toiminta, kaupunkitapahtumat ja elämän yksinkertaistaminen.

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta muotoilu?

Muotoilusta tulee mieleen se, miltä jokin asia näyttää, miltä se tuntuu ja miten se toimii.
Muotoilu on kokonaisvaltainen kokemus.

Design tarkoittaa minulle laatua, käytettävyyttä ja kestävyyttä. Muotoilu on minulle myös ekologinen ja eettinen valinta.

SONY DSC

Mikä on mieleenpainuvin taide- designkokemus?

Mieleenpainuvin designkokemukseni tällä hetkellä on iso Lapponia-sormus 1970-luvulta. Tähän liittyy minulle itselleni tärkeä tarina, sormuksessa on paljon tunnearvoa.

Viimeisimmät hienot taidekokemukseni ovat olleet Helsingin ja Pirkanmaan näyttelyitä. Tuoreimmat designkokemukseni ovat olleet Muka van mekot ja HAY:n muunneltava ruokapöytä.

Mikä on suhteesi Tampereeseen?

On kiinnostavaa matkustella ja kiertää maailmaa, mutta kotikaupunkiin on aina mukava palata. Tampere on sympaattinen, kotoisa ja rauhallinen. Luonto on lähellä.

Olen kaupungin monipuolisten taide- ja kulttuuripalveluiden suurkuluttaja. Tampereella on tällä hetkellä meneillään positiivinen kuhina. Ravintola- ja kahvilakulttuuri elää nousukautta. Uudet toimijatahot, kaupunkitapahtumat ja kohteet lisäävät entisestään kaupungin kehittymismahdollisuuksia. Näiden yhteisvaikutusta on mielenkiintoista seurata.

Oma kokemukseni on, että Tampereella eri toimijat tekevät mielellään yhteistyötä ja kannustavat toisiaan. Kaikilla on yhteinen tavoite kehittää kaupungin elämänmyönteistä sykettä.

Kuvaile kolmella sanalla DesignOnTampere yhdistystä

Energinen, edelläkävijä ja innostava.

Missä näet yhdistyksen viiden vuoden päästä?

DOT ry:llä on erinomaiset kehitysmahdolisuudet. Viiden vuoden päästä yhdistyksellä on oma muotoilun keskus. Toteuttamiskelpoiset suunnitelmat ovat jo olemassa. DOT on haluttu yhteistyökumppani, joka edustaa muotoilua ja edistää kaupunkikulttuuria innostavissa yhteistyökuvioissa. DOT on jäsenenä aktiivisessa ja idearikkaassa työryhmässä, joka tuottaa yhdessä uusia poikkitaiteellisia tapahtumia. Olemme löytäneet uusia tiloja, tapoja ja yhteistyömuotoja kehittää Tamperetta designkaupunkina.

SONY DSC

Minna Männistö. Kuvat: Emilia Kiialainen / DOT ry