Members

DesignOnTampere is an association of designers, founded in 2010.  DOT is a community and it’s members share values on sustainability, high quality design, co-operation and creating city culture.

COMPANY MEMBERS:

 • Miela Designroom
 • Palmroth
 • PIHKA collection
 • Seele
 • UHANA
 • Viona Blu

MEMBERS:Anna Kurkela (Papu, Weecos)

 • Anna Kurkela (Papu, Weecos)
 • Anna Mattelmäki (MUKA VA)
 • Anna Reilin (Nouki)
 • Anna Takala (Kaiko)
 • Anni Kaita-Aho (KARINA)
 • Eeva Valopaasi (Kaiko)
 • Emilia Kiialainen
 • Fanni Ala-Uotila (FAU)
 • Inga Keski-Heikkilä (Miela)
 • Jaakko Rantanen
 • Karita Rantanen
 • Lauri Järvinen (LAURIJARVINENSTUDIO)
 • Leena Aalto (Vintage Garden)
 • Leena Haldin (Haldin)
 • Liisa Urrila
 • Mari Ahonen
 • Maria Paukkunen (Iidee)
 • Matti Hänninen (Kraa Kraa Eyewear)
 • Merja Häikiö
 • Saara Naskali (Nouki)
 • Sari Matikka (LEIYA products)
 • Soile-Maria Linnemäki (Vaatepuu)
 • Turkka Koivisto (Nousu)
 • Veera Nisula (Kärmes)
 • Virva Antila

Meet our members:

Anna Takala

Anna on toinen maailmanparantajasieluisista yrittäjänaisista Store of Hope:n takaa. Ilo, optimismi ja kekselijäisyys kuvailevat Annan tapaa suhtautua työhön, joka on loistava perusta yritykselle, jonka visiona on työllistää käsistään taitavia ompelijoita ja korutaiteilijoita Nepalissa ja tuoda tuotteissa laadukasta ja kaunista muotoilua maailmalle. Erityisen onnellinen Anna on päästessään maalailemaan suurella pensselillä tulevaisuuden suunnitelmia tai löytäessään itsensä tehokkaasti toteuttamassa useaa tehtävää kerralla, enemmän harmaita hiuksia tuottaa pikkutarkkojen yksityiskohtien viilaaminen jonka taitajia Anna arvostaa suuresti.

Anni Kaita-aho

Anni Kaita-aho on suunnittelija ja valmistaja KARINA-korumerkin takana. Hän on valmistunut korumuotoilijaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Valmistumisen jälkeen hän muutti Tampereelle ja perusti yrityksensä KARINA jewelleryn. Uusien tuotteiden suunnittelu ja metallin työstäminen ovat asioita, joista Anni nauttii eniten koruja tehdessään. Aiemmat Tradenomin opinnot (TAMK, 2012) antavat näkemystä myös yrityksen talouden ja markkinoinnin osaamisesta. DOT:n toiminnassa Annia kiinnostaa erityisesti tapahtumien suunnittelu, kaupungin muotoilukulttuurin edistäminen sekä eri alojen muotoilijoiden yritystoiminnan seuraaminen.

Eeva Valopaasi

Eeva Valopaasi on Store of Hopen perustaja ja toinen osakas. Eeva löytää motivaation työhönsä estetiikasta ja eettisen tuotannon kehittämisestä. Store of Hopessa Eeva vastaa tuotteiden suunnittelusta ja erityisenä intohimona on värimaailmat vahvana osana Store of Hopen tuotteita. Oman tuotannon pyörittäminen kehittyvässä maassa on haastavaa mutta palkitsevaa työtä johon Eevalta löytyy loputonta sitkeyttä.

Emilia Kiialainen

Emilia works as an Executive producer at DesignOnTampere association. She has strong experience in the field of Finnish design and fashion after working for DOT since 2008 and partnering in MUKA VA collection for six years (2011-2017). Sharing values and experiences in the DOT community is what drives Emilia to come up with new ideas and take them into action. Emilia graduated from HAMK University of Applied sciences in 2010 in Fashion studies. She loves creativity, design, arts, aesthetics, innovation, try and error. In her work she enjoys planning, designing and developing but feels the most succeeded to see plans actually realize and evolve in collaboration. 

Picture: Heta Saukkonen / MUKA VA

Fanni Ala-Uotila

Fanni Ala-Uotila on muotoilija (AMK), ja takataskusta löytyy myös artesaanitutkinto. Molemmissa opinnoissa erikoistumisalana korut ja tuotesuunnittelu. Fannilla on omaa nimeä kantava yritys, jonka suojissa syntyvät FAU-merkin korut. Suurimpia intohimoja ja inspiraation lähteitä ovat luonnon ainainen ihmettely, kukkakauppojen valikoimat, graafiset yksityiskohdat, visuaalisten kokonaisuuksien luominen sekä käsillä tekeminen. Intohimot siirtyvät koruihin muotojen, materiaalien ja pintojen yhdistelminä, joiden tekemiseen Fanni ei koskaan kyllästy. Yksinyrittäjänä yhdistystoiminnassa Fannille on tärkeää kollegoiden tapaaminen, kokemusten jakaminen sekä yhdessä aikaan saaminen.

Hanna Virkamäki

Niin ikään Hämeen ammattikorkeakoulun, Wetterhofin muotoiluyksikön kasvatti Hanna Virkamäki tunnetaan vuonna 2012 startanneen tamperelaisen Uhana Designin toisena perustajana. Uhana Design perustettiin taistelemaan kertakäyttökulttuuria ja vaatetusalan epäkohtia vastaan unohtamatta ajankohtaisia ja kiinnostavia vaatteita. Yrityksessään Hanna vastaa tuotteiden muotoilusta ja lopullisesta ilmeestä. Hannan intohimona on luoda tuotteita, jotka imartelevat kantajaansa ja tuovat mahtavan fiiliksen. DesignOnTampereessa parasta on se, että se kehittää Tamperelaista muotoilukulttuuria yhteistyössä ja hyvässä hengessä.

Lauri Järvinen

Lauri Järvinen is a designer behind the brand LAURIJARVINENSTUDIO,he is a maker that wears only black. Lauri, who is pushing forward in Androgynous style, wants to fight against injustice, climate change and to reduce gender inequality. In Lauri’s clothes, the most important thing is black color, materials and design. LAURIJARVINENSTUDIO’s minimalist and avant-garde styled clothes are made of materials from the Europe and sewn in Tampere. Lauri hopes to add more bolder clothing to the street scene and hopes that the idea of ​​wearing clothing as a consumer product would remain in history.

www.laurijarvinenstudio.com

Leena Aalto

Leena on Vintage Gardenin omistaja ja DOT:n perustajajäsen. Rakkaudesta vanhoihin tavaroihin, tarinoihin ja kauneuteen
sekä kaipuusta aitoon tunnelmaan, hyvään oloon ja ekologisempiin valintoihin syntyi yhdeksän vuotta sitten valikoidun vintagen erikoisliike Vintage Garden. DesignOnTampereen toiminnassa Leena on päässyt soveltamaan sisustussuunnittelijan oppejaan mm. somistusvastaavana. DOT merkitsee Leenalle hyviä tyyppejä, raikkaita ideoita, pölhöjä juttuja ja jakamista. 

Kuva: Konsta Leppänen

Leena Haldin

Ihminen Haldin merkin takana.

Maisa Salonen

Maisa Salonen on yksi PIHKA collectionin kolmesta tekijästä. Suutarikisällin ja artesaanin  ammattitaidot omaava Maisa haki vuosia sitten oppia kenkäpajayrittäjyyteen Englannista. Siellä hän oivalsi, että maailmassa oli kauniiden, taidokkaasti käsintehtyjen, suomalaisten kenkien mentävä aukko. Englantilaisten pienten kenkäpajojen toiminnasta tarttui kipinä, jonka voimalla Maisa perusti Pihkan koulukaverinsa kanssa toukokuussa 2013. Asiakkaiden tarpeiden mukaan elävä mallisto ja monipuolinen tekeminen ovat Maisan ohjenuorat, kun Pihkan yksilölliset kengät lähtevät maailmalle hänen käsistään.

Matti Hänninen

Matin löytää useimmiten Kraa Kraa Eyewearin verstaalta työskentelemästä silmälasikehysten parissa. Matti inhoaa hiomista, mutta on oppinut sietämään sitä. Kun kehysten pintakäsittely kuivuu, Matti käyttää aikansa tuotekehityksen ja suunnitteluhankkeiden parissa.

 

Merja Häikiö

Merja Häikiö on valmistunut vaatetusalan ammattilaiseksi, vestonomiksi, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Tällä hetkellä hän opiskelee journalistiikkaa Tampereen yliopistossa ja on freelancetoimittaja. Merja on DOT-lehden toinen päätoimittaja, ja hän on järjestänyt muotikuvaukset lehden jokaiseen numeroon. Rakkaita harrastuksia ovat kaunokirjallisuuden lukeminen ja uusien käsityötekniikoiden opettelu. Niistä löytyy loputtomasti uusia ajatuksia, kauneutta ja oivalluksia.
Merja on aiemmin ollut yhdistyksen toiminnanjohtaja ja tällä hetkellä hän toimii yhdistyksen varapuheenjohtajana.

Rajaportti-muotikuvaukset DOT-lehti nro3. Tyyli ja himmelipäähine Merja Häikiö, kuva Laura Happo.

Miela Designroom

Miela Designroom on kotimaisen designin myymälä, josta löytyy tuotteita naisille, miehille, lapsille sekä kotiin. Myymälässämme on aina kerrallaan noin 30 suomalaista brändiä. Valikoimamme uudistuu kuukausittain, sillä brändimme ja tuotteemme vaihtuvat pitkin vuotta. Miela on vanha suomalainen nimi, joka tarkoittaa mieluisaa, mielitiettyä. Se on annettu todella toivotulle ja odotetulle lapselle nimeksi – juuri sitä Miela myös meille on. Meidän neljän, Amandan, Annin, Arielan ja Ingan toteutunut unelma! Miela Designroomin tarkoituksena on tuoda suomalaiset brändit paremmin pirkanmaalaisten ulottuville, hypisteltäväksi, sovitettavaksi ja ostettavaksi. Haluamme tuoda suomalaisen osaamisen muodin ja designin saralla paremmin jokaisen tietoisuuteen! Liikkeemme sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Hämeenkadun ja Kuninkaankadun kulmauksessa. Avaamme myös verkkokaupan lähitulevaisuudessa. Tervetuloa!

Mira Vanttaja

Myös Mira Vanttaja on Wetterhofista ponnistanut muotoilija ja toinen Uhana Designin perustajista. Graafisen suunnittelijan urasta haaveillut Mira pääsee nyt toteuttamaan itseään Uhana Designin kuosien ja visuaalisen ilmeen parissa. Miran käsissä syntyvät Uhana Designin mieleenpainuvat kuosit, jotka yhdistyvät perustajakollega Hannan taidokkaaseen muotoiluun. Kuoseihin Mira löytää inspiraation luonnosta, erityisesti upeista kukista, sekä urbaanista kulttuurista. DOT:ssa Miran mielestä on parasta se, että se auttaa eri merkkejä tekemään yhteistyötä pienessä kaupungissa ilman keskinäistä kilpailua, toisiaan tukien.

Roosa Mattsson

Jalkinemuotoilija (AMK) Roosa Mattsson on yksi PIHKA collectionin kolmesta tekijästä. Roosa nauttii erityisesti tuotekehityksestä ja kurssitoiminnan tuomista asiakaskohtaamisista. Muotoilijana PIHKA collectionissa hänen tehtävänsä on olla ajassa kiinni, aistia kehittyviä trendejä ja luoda uutta. Taitojaan hän kehittää yhdistystoiminnan kautta osallistumalla kansainväliseen väri- ja trendiennustepalvelu ICfiniin ja paikallisesti vaikuttavaan DesignOnTampereeseen. Hänen työnsä kulmakivenä on herkkyys ratkaista asiakkaiden ongelmia ennen kuin he itse edes tiedostavat niitä.

Sari Matikka

Sari is a Finnish interior architect SIO and a product designer, graduated from Lahti University of Applied Sciences and Kymenlaakso University of Applied Sciences. She works on different design related projects including furniture, accessories, lamps, innovation and interior design. She gets inspired by all the innovation subjects like new materials and manufacture techniques. Sari is a co-founder of a brand LEIYA products, which manufactures and sells everyday design products. She feels we need new Finnish brands which helps freelance designers to distributes their own designs and also, we need to co-operate with Finnish manufactures before everything is manufactured abroad. Designs stand for simplicity, artistic touch andinnovative products for everyday use. Products are designed for homes and workplaces – or any other place where the functionality and beauty of things – their true value – matters.

www.leiyaproducts.com

Sofia Salmi

Sofia on yksi PIHKA collectionin kolmesta yrittäjästä. Sofian työssä arvokas käsillä tekeminen ja artesaanikoulutus yhdistyvät kauppakorkeakoulussa karttuneisiin ekonomin oppeihin. Hänen arjessaan painottuvat yhteistyöverkostojen ja viestinnän kehittäminen, jotta PIHKAn palvelut olisivat jatkossa yhä useampien asiakkaiden ulottuvilla. Omia verkostojaan hän ylläpitää osallistumalla muun muassa DesignOnTampereen toimintaan.

Virva Antila

Markkinointi ja palvelumuotoilu ovat vieneet täysin mennessään aiemmin floristina töitä tehneen Virva Antilan. Nykyisin hän työskentelee markkinointikoordinaattorina. Työssään hän saa toteuttaa haaveitaan ihmisten auttamisesta ja oivalluttamisesta. Kukat eivät kuitenkaan ole kadonneet Virvan elämästä, sillä hän pitää yllä Floral Art Forumia (FB & Instagram), jossa esitellään maailmanlaajuisesti kiinnostavia ja lahjakkaita floristeja sekä heidän upeita tuotoksiaan. DesignOnTampereessa Virva on ollut mukana alusta asti, sillä hänestä on mielenkiintoista seurata tamperelaisen kaupunkikulttuurin kehittymistä muotoilun keinoin.
Close Menu