DesignOnTampere-kartta

DesignOnTampere -kartta kokoaa yhteen Tampereen kiinnostavimmat erikoisliikkeet, ruokapaikat ja galleriat. Löydät kätevän paikalliskartan mukana olevien liikkeiden lisäksi Tampereen rautatieasemalta, hotelleista, kahviloista ja muista kaupunkilaisten kohtauspaikoista.

1. SUPER MUKAVA SHOP

Suomalaisten suunnittelijoiden muotiliike

MUKA VAn lippulaivamyymälä Tampereella myy kiinnostavaa ja ajankohtaista suomalaista muotoilua. Tuotevalikoimiin kuuluu tarkasti valikoituja vaatteita, koruja ja asusteita, joissa korostuu hyväntuulisuus, eettisyys ja korkea laatu. MUKA VA on enemmän kuin muotiliike, se on kokonaisvaltainen elämys!

Otavalankatu 3

ti-pe 11-18 la 11-16
mukava.net

2. UHANA

Paikallisten mimmien raikkaita vaatteita

Tampereen upein kivijalkaliike löytyy osoitteesta Verkatehtaankatu 8! Ainutlaatuista urbaania lifestylea tarjoaa vaatemerkki Uhana Designin lippulaivaliike. Mimmienergiaa ja hyvää meininkiä jo vuodesta 2012.

Verkatehtaankatu 8

MA-PE 11-18, LA 11-17
uhanadesign.com

4. INCH"

Merkkivaatteita miehille ja naisille

INCH” koostuu kahdesta erillisestä liiketilasta Tirkkosentalon katetulla sisäpihalla. Toisen kerroksen INCH” farkkukauppa tarjoaa laajat valikoimat farkkuja, yläosia ja asusteita. Katutason INCH” concept storen valikoimista löydät kengät, laukut ja aurinkolasit.

Kuninkaankatu 21

Ma-Pe 11-19, La 11-17
inchstore.com

5. STORE OF HOPE & NOUKI SHOP

Vastuullista muotia ja asusteita

Viehättävä kahden brändin yhteinen liike on kuin muotiputiikin ja olohuoneen yhdistelmä. Täällä voit tehdä vastuullisia ostoksia ja hengähtää kaupungin keskellä. Tila toimii myös upeana miljöönä erilaisille vastuullisuusteemaisille tapahtumille!

Kyttälänkatu 1, 3.krs

perjantaisin 11-18
ja sopimuksen mukaan
storeofhope.com
nouki.fi

6. MIELA DESIGNROOM

Vaihtuvia suomalaisia brändejä

Mieluisa suomalaisen designin myymälä, josta löydät yli 20 brändin tuotteita aikuisille, lapsille ja kotiin. Brändit vaihtuvat parin kuukauden välein.

Käyntiosoite:
Kuninkaankatu 23

ma-pe 11-18 la 11-16
MIELADESIGNROOM.FI

7. NANSO

Suomalaista suunnittelua vuodesta 1921

Printtejä ja vaatekaapin klassikoita 1920-luvulta lähtien suomalaisia naisia pukenut Nanso tekee arjesta paitsi mukavampaa, myös kauniimpaa. Kun vaatekaapissa on vain mielivaatteita, jää aikaa tehdä asioita, joita rakastaa.

Hämeenkatu 10

ma-pe 10-19 la 10-17
nansoshop.com

8. SEELE

Kestävää tyyliä suomalaisilta tuotemerkeiltä

Seele on idyllinen kivijalkaliike aivan ydinkeskustassa, monipuolisen shoppailukadun varrella. Liikkeestä löytyy laaja valikoima tyylikkäitä vaatteita, koruja ja asusteita suomalaisilta laatumerkeiltä. Tervetuloa fiilistelemään ja tutustumaan kotimaisiin ihanuuksiin!

Aleksis Kiven katu 11

MA-PE 11-18, LA 11-16
seele.fi

9. ONEMANBAND OMB FINNISH DESIGNERS BOUTIQUE

Vaatteita, laukkuja, koruja

OMB on Aleksiinan ja Riimingan koti, josta löydät suomalaista designia: koruja, laukkuja ja vaatteita. Laatu ja ekologisuus, väri ja ilo, siinä se!

Hatanpään valtatie 6

ma 12-18 ti-pe 10-18 la 11-16
omb.fi

10. Forget-me-Not

Kotimaista designia ja vintagea

Edustamme kymmeniä huippuja kotimaisia omintakeisia ekodesign-merkkejä. Meillä on myös paljon alkuperäistä, sydämellä valittua retroa ja vintagea. Tervetuloa kurkistamaan valloittavaa valikoimaamme nettikauppaan tai puodillemme design-kortteliin Tampereen Aleksanterinkadulle!

Aleksanterinkatu 30

ti-pe 12-18 la 11-16
forgetmenot.fi

11. UNIIKIT

Värikkäitä, mielenkiintoisia vaatteita ja asusteita

Uniikit myy pienten kotimaisten yritysten kauniita, laadukkaita ja mielenkiintoisia vaatteita, laukkuja, kenkiä, huiveja ja kaulakoruja. Tuotteita on mahdollista saada myös tilauksesta.

Suvantokatu 7-9

Ma-Pe 10.30-18, La 10-15
uniikit-tampere.fi

12. DESIGNONTAMPERE SHOP

Paikallisten suunnittelijoiden osasto

DesignOnTampereen pop up -kauppa sijaitsee Tampereen Sokoksen 3.kerroksessa. Osastolla on edustettuna paikalliset vaate- ja asustemerkit MUKA VA, Nouki, PIHKA collection ja Uhana.

Hämeenkatu 21, 3.krs.

Ma-Pe 9-21, La 9-19, Su 11-18

13. KOTI-KALUSTAMO

Palveleva huonekalu- ja sisustusliike

Koti-Kalustamo on pieni huonekalukauppa Tirkkosentalossa. Valikoimissa on koti- ja ulkomaisia designhuonekaluja, valaisimia, mattoja sekä lahja- ja piensisustustuotteita. Laatua ja palvelua Tampereella vuodesta 1938.

Kauppakatu 6

Ma-Pe 11-18, La 11-16
kotikalustamo.fi

14. LINA

Moderneja hamam-pyyhkeitä

Lina on pieni putiikki, josta löytyy hamam-pyyhkeitä jokaiseen makuun ja erilaisiin tarkoituksiin. Omalla maahantuonnilla eettisesti valmistetut huippulaadukkaat tuotteemme löytyvät jo monen käytöstä ja suosio vaan kasvaa. Lisäksi valikoimissa ohuita kylpytakkeja ja torkku-ja päiväpeittoja.

Aleksanterinkatu 28

ma-pe 11-18, la 11-15
lina.fi

15. PIHKA COLLECTION

Käsintehtyjä slow design nahkatuotteita

Käsintehdyt nahkaiset tuotteemme on valmistettu paikallisesti pohjoismaisen slow designin arvoja vaalien. Löydä suosikkisi mallistostamme tai osallistu kursseillemme!

Kehräsaari A

ti-pe 11-18, la 11-15
pihkacollection.fi

16. IITTALA STORE

Kestävää pohjoismaista luovuutta

Iittala on pohjoismaisen muotoilun pioneeri. Edustamme harkittua muotoilua, joka on suunniteltu kestämään – päivästä ja vuodesta toiseen, sukupolvien yli.

Vuolteenkatu 1

ma-pe 10-20 la 10-18 su 12-17
iittala.com

17. Taito shop Tampere

Ihanien tavaroiden, vaatteiden ja materiaalien kauppa

Taito Shopissa on laaja valikoima suomalaisia laadukkaita käsintehtyjä tuotteita sekä suomalaisia vaatteita, asusteita ja koruja. Meiltä löydät myös käsityömateriaaleja ja tarvikepaketteja.

Hatanpään valtatie 4

ma-pe 10-18 la 10-15
taitopirkanmaa.fi

19. Tallipiha

Poikkea puoteihin, viivähdä kahvilassa

Ihanat puodit ja nostalginen kahvila palvelevat ympäri vuoden. Nauti Tallipihan tunnelmasta historiallisella Finlaysonin alueella. Monipuolinen valikoima käsitöitä, sisustustuotteita ja suklaita houkuttelee ostoksille. Tunnelmallinen kahvila tarjoaa itseleivottuja herkkuja.

Kuninkaankatu 4

Avoinna ympäri vuoden, varmista ajat nettisivulta
tallipiha.fi

20. ATELJEEKATU

Käsintehtyjä asusteita ja sisustustuotteita

Ateljeekatu osuuskunnan myymälästä löydät kattauksen persoonallisia käsintehtyjä tuotteita osuuskunnan jäsenten mallistoista, kuten asusteita, koruja, laukkuja, vaatteita ja sisustustuotteita. Myymälän yhteydessä toimii myös mittatilaus- ja korjausompelimo.

Kehräsaari 1

ma-pe 11-18, la 11-16
ateljeekatu.fi

21. KÄSITYÖKORTTELI - KEHRÄSAAREN KAUPPA

Kattava valikoima suomalaista käsityöyrittäjyyttä

Käsityökortteli – Kehräsaaren kauppa myy Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry:n jäsenyrittäjien tuotteita. Tuotevalikoima sisältää mm. asusteita, koruja, vaatteita, sisustus- ja lahjatavaratuotteita. Kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa käsityönä.

Kehräsaari 1

ma-pe 11-18 la 11-16
kasityokortteli.fi/
kehrasaaren_kauppa

22. PIKKUPUTIIKIT - HANDMADE TAMPERE

Suomalaista käsityötä ja designia

PikkuPutiikit on käsityöläisten ihastuttava puoti kaupungin sydämessä, Kehräsaaren vanhassa tehdasmiljöössä. Meiltä löytyy upea valikoima käsityö- ja designtuotteita. Tervetuloa!

Kehräsaari

Ma-Pe 10-18 La 10-16 
pikkuputiikit.fi

23. VINTAGE GARDEN

Valikoitua vintagea

Vintage Gardenissa on tarkkaan valikoituja vintagevaatteita, -asusteita, -koruja sekä -sisustustavaroita Suomesta ja ulkomailta. Kaunis kivijalkaliike sijaitsee Tammelan kaupunginosassa tunnelmallisessa Pikilinnan talossa. Vintage Gardeniin on helppo tulla mutta sieltä on vaikea lähteä. Lämpimästi tervetuloa.

Ilmarinkatu 9

ma-pe 12-18, la 11-16
vintagegarden.fi

24. HELGA-NEITI SECOND HAND SHOP

Second hand aarteita

Myyntitiliperiaatteella toimiva naistenvaatteiden ja asusteiden löytöpaikka. Upeita, kerran käytettyjä boutique vaatteita, ja laadukkaita käyttövaatteita. Uutta kivaa tulee myyntiin joka viikko. Tervetuloa tekemään löytöjä!

Aleksanterinkatu 30

Ma-Pe 10-18 La 10-16 
helganeiti.fi

25. GALLERIA SASKIA

Taidegalleria

Tampereen Saskioiden ylläpitämässä galleriassa järjestetään 13-14 tasokasta nykytaiteen näyttelyä vuodessa. Kaunis näyttelytila sijaitsee Hiekan museon rakennuksessa.

Pirkankatu 6

ma-su 12-18 (joulu-ja kesätauon aikana suljettu)
tampereensaskiat.com

26. VALOKUVAKESKUS NYKYAIKA

Valokuvanäyttelyt, tapahtumat ja käsikirjasto

Nykyajassa järjestetään tapahtumia sekä kuukausittain vaihtuvia valokuva- ja videotaidenäyttelyitä kahdessa kerroksessa. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kauppakatu 14

ma-pe 12-18, la-su 12-16
valokuvakeskusnykyaika.fi

27. MUSEO MILAVIDA

Tehtaanpatruunoiden historiaa, muotia ja muotoilua

Tervetuloa tutustumaan Nottbeckien, Finlaysonin puuvillatehtaan omistajien, loisteliaaseen elämään Tampereella. Vaihtuvat näyttelyt esittelevät vuonna 2019 talvijalkineita ja Timo Sarpanevan Ambiente-painokankaita. Museokauppa ja Café Milavida palvelevat museon aukioloaikoina.

Milavidanrinne 8

touko-syyskuu ti-su 11-18, loka-huhtikuu pe-su 11-18
museomilavida.fi

28. SARA HILDÉNIN TAIDEMUSEO

Nykytaiteen ystävien kohtauspaikka

Keväällä tehdään katsaus Kiki Smithin tuotantoon, syksyllä Juhani Harrin. Kesänäyttely Out of Office perustuu Sara Hildénin säätiön kokoelmaan.

Laiturikatu 13

Ti-su 10-18
kesällä ma-su 11-18
tampere.fi/sarahilden

29. RAVINTOLA MUUSA

Herkullisen värikäs ravintola

Ravintola Muusan maut tulevat maailmalta, mutta raaka-aineet läheltä. Läpileikkauksen ravintolan monipuoliseen makumaailmaan saat sunnuntaisin brunssilla. Laaja ja ajanmukainen juomatarjonta, kaupungin kovimmat DJ:t sekä rento ja viihtyisä ilmapiiri tekevät Muusasta myös mahtavan illanviettopaikan.

Satakunnankatu 10

Ma-To 16-00 Pe 16-04 La 13-04 Su 12.-00
Keittiö auki joka päivä 22
olympiakortteli.fi

30. GASTROPUB NORDIC

Pohjoismaalaista ruoka- ja juomakulttuuria

Gastropub Nordic on yrittäjävetoinen pohjoismaiseen juoma- ja ruokakulttuuriin erikoistunut gastropub Tampereen Kyttälässä. Lämminhenkinen ilmapiiri ja ihmisläheinen kohtelu takaavat viihtymisesi Gastropub Nordicissa

Otavalankatu 3

ma-pe 15-02 (keittiö 16-24)
la 14-02 (14-24) su 15-02 (15-24)
gastropubnordic.fi

31. PYYMÄEN OMA

Tyylikästä kahvilakulttuuria

Pyymäen Oma on tyylikäs mannermainen kahvila ja lounaspaikka Tampereen ydinkeskustassa. Tarjolla on uunituoreita herkkuja suoraan omasta Pyymäen Leipomosta. Tarjolla myös monenlaisia teelaatuja, suklaakaakaoita ja erikoiskahveja, mukaan lukien Mokkamestareiden paahtama aivan Oma kahvisekoitus.

Tuomiokirkonkatu 30

ma-pe 7-20 la 9-18
pyymaenleipomo.fi

32. KAHVILA RUNO

Kahvia, runoja ja herkkuja

Kahvila Runo sijaitsee romanttisessa kulmauksessa Tampereen Ojakadulla. Runo henkii eurooppalaista korttelikahvilatunnelmaa ja se sijaitsee Tampereen vanhassa kaupungissa. Maailman pienimmässä sellaisessa. Runo on avoinna 363 päivää vuodessa.

Ojakatu 3

ma-la 9-20 su 10-20
kahvilaruno.fi

33. VOHVELIKAHVILA

Aito sympaattinen vohvelikahvila

Vohvelikahvila on pieni ja idyllinen kahvila aivan Tammerpuiston tuntumassa lähellä Tammerkoskea. Vuonna 1926 rakennetussa pienessä kivitalossa on paistettu vohveleita jo vuodesta 1992. Vohveleita on saatavana myös vegaanisena, gluteenittomana ja laktoosittomana. Tule nauttimaan hyvästä kahvista tai teestä ja suussa sulavasta vohvelista, yhdessä tai yksin.

Ojakatu 2

ma-pe 10-20, la 10-19, su 11-19
vohvelikahvila.com

36. Tullikamari = Klubi & Pakkahuone

Tampereen legendaarisin tapahtumapaikka

Tampereen sydämessä sijaitseva legendaarinen Tullikamari on monipuolisten konserttien lisäksi myös teatterin, tanssitapahtumien, elokuvajuhlien ja muun kulttuurin tunnelmallinen estradi. Juhlan paikka – jo yli 30 vuotta!

Tullikamarin aukio 2

Katso aukioloajat:
tullikamari.net

Copyright 2020 © All rights Reserved. DesignOnTampere ry
Close Menu