DesignOnTampere-kartta

DesignOnTampere -kartta kokoaa yhteen Tampereen kiinnostavimmat erikoisliikkeet, galleriat, museot sekä ruoka- ja tapahtumapaikat. Löydät kätevän paikalliskartan mukana olevien liikkeiden lisäksi Tampereen rautatieasemalta, hotelleista, kahviloista ja muista kaupunkilaisten kohtauspaikoista.

Aukioloajat löytyvät kohteiden nettisivuilta tai somesta.

1. PALMROTH

Designjalkineita naisille vastuullisesti

Palmroth® – klassisen tyylikkäitä kenkiä jo vuodesta 1928. Tuotteissa yhdistyvät arvostettu Palmroth -design, huolella valitut materiaalit, käyttömukavuus sekä vastuullinen valmistus. Tervetuloa Palmroth Showroomille!

ALEKSIS KIVEN KATU 30

palmrothshop.com
@palmroth_original

2. PISPALA CLOTHING

Shop/Gallery/LivingRoom/Jungle

Taidemuotimerkin päämaja varustettuna kolmella diskopallolla. Kokemustila, jossa voit shoppailla muotia ja taidetta, kuunnella vinyylejä ja samalla nauttia kupin paikallista kahvia gorillan kainalossa viherkasvien ympäröimänä.

3. MIELA

Mieluisia suomalaisia brändejä

Kaksikerroksisesta myymälästä löydät noin 100 suomalaisen brändin tuotteita vaatteista kodintuotteisiin. 2. kerroksessa palvelee myös laadukas second hand -osasto Miela Preloved. Tervetuloa kokemaan Miela 💚

Hämeenkatu 20

miela.fi
@mieladesignroom

4. INCH"

Miesten ja naisten merkkivaatteita

Kuratoitu skandinaavisen minimalistinen valikoima miesten ja naisten merkkivaatteita, kenkiä ja asusteita kahdessa kerroksessa Tirkkosentalon lasikaton alla

Kuninkaankatu 21

inchstore.com
​@inchstore

5. NANSO

Vaatekaapin klassikoita vuodesta 1921.

Nanso tunnetaan uniikeista kuoseista, korkeasta laadusta sekä klassisen ajattomasta suomalaisesta suunnitteluosaamisesta. Mallistoista löydät upeat naisten vaatteet sekä laadukkaat kodintuotteet. Tervetuloa ostoksille!

Hatanpään Valtatie 1

nanso.com
@nanso1921

6. RIIMINKA & ALEKSIINA DESIGN

Vaatteet, laukut, korut, asusteet

Aleksiinan ja Riimingan kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Vastuullista, ekologista, iloista ja värikästä tyyliä! Tampereen keskustasta löytyy kaksi liikettämme – nähdään Aleksis Kiven kadulla tai Hämeenpuistossa.

Aleksis Kiven katu 15 Hämeenpuisto 31

riiminka.fi
aleksiinadesign.com
@RIIMINKA
@ALEKSIINADESIGN

7. SUSTINARE

Korjausompelu ja suutari

Sustinaren ompelijat ja suutarit korjaavat, huoltavat ja uudistavat vaatekaappisi aarteet uuteen uskoon. Laajan palveluvalikoimamme löydät sekä Sokoksen 4.kerroksesta että drop-in pisteistämme ympäri Tamperetta.

Sokos 4.krs Hämeenkatu 21

sustinare.fi
@sustinare.tampere

8. JOUTSEN

Joutsen-myymälä Tampere

Joutsen-untuvatuotteet ovat pehmentäneet käyttäjiensä arkea jo vuodesta 1936. Ihanan kuohkeat vuodevaatteet sekä upeat takit on valmistettu vastuullisesti tuotetusta ja tutkitusti puhtaasta untuvasta.

9. POPPANACHIC (UNIIKIT)

Shop - Simple be chic

Poppanachic brändin ytimessä on rakkaus kuvioihin ja muotiin. Haluamme luoda tyylejä, jotka ilahduttavat. Asetamme kudotut, neulotut ja painetut kuviot vaivattomiin ja helppoihin klassisiin muotoihin. Mallistomme myös räätälöitynä omilla mitoilla ja toivomusten mukaan.

10. NOUKI

Vastuullisia ja inspiroivia vaatteita

Paikallisen vaatemerkin NOUKI:n viehättävä Studio Shop on muotiputiikin ja ateljeen yhdistelmä. Täällä voit tehdä vastuullisia ostoksia ja hengähtää kaupungin keskellä. Tila toimii myös upeana miljöönä erilaisille vastuullisuusteemaisille tapahtumille!

Kyttälänkatu 1, 1. krs.

nouki.fi
@noukidesign

11. OLDIE

Second hand

O L D I E on tamperelainen second hand myymälä, josta löytyy ajankohtaisia naisten ja miesten vaatteita sekä asusteita. Valikoimastamme löytyy sekä luksusbrändejä että ketjuliikkeiden helmiä – tervetuloa tutustumaan! <3

Kauppakatu 6

oldie.fi
@oldietampere

12. DESIGN ON TAMPERE SHOP

Paikallisten suunnittelijoiden kauppa

Shopin valikoimassa laadukkaita ja tyylikkäitä vaatteita, asusteita sekä keramiikkaa. Mukana merkit: FAU, feelK, Humbugi, Kuppitehdas Uoma, Kiedo, Miatre, MUKA VA, NOUKI, Pispala Clothing, Salmiak Studio, Viona Blu ja Wølmark Finland. Tervetuloa ostoksille!

Sokos 4.krs HÄMEENKATU 21

designontampere.com
@designontampere

13. DOMUS CLASSICA

Se Erilainen Rautakauppa!

Domus Classica on erilainen rautakauppa, josta löydät aikaa kestävät ratkaisut kotiisi. Haluamme tarjota laadukkaan ja ajattoman valikoiman niin remonttiin, rakentamiseen kuin sisustukseen, tervetuloa inspiroitumaan!

14. EUROKANGAS

Laajan valikoiman kangaskauppa

Eurokankaasta kaikki elämäsi kankaat ompelusta sisustamiseen! Valikoimastamme löydät Design from Finland -malliston kuosit sekä Marimekon kankaat. Meiltä myös kodin tekstiilien suunnittelu ja ompelu toiveidesi mukaan.

 

Kauppakeskus ratina 1.krs

eurokangas.fi
@eurokangas_ratina

15. IITTALA RATINA

140 vuotta pohjoismaista muotoilua

Iittala Ratinassa voit tutustua esineisiin ja kokea lähituntumassa niiden värit, muodot ja materiaalit. Tarjolla on Iittala-tuotteiden lisäksi pieni valikoima Arabia-tuotteita. Löydä Iittalasta omat suosikkiesineesi juhlistamaan arkeasi tai piristämään kotiasi.

Kauppakeskus Ratina 3. krs.

iittala.com
@iittala

16. FINLAYSON

Suomen rakastetuin tekstiilialan yritys

Me Finlaysonilla rakastamme tehdä kauniita asioita, mutta meille kauneus ei ole vain se mikä näkyy ulospäin. Me uskomme, että aidosti kauniit asiat ovat kauniita myös sisältä. Haluamme kaunistaa ja parantaa ihmisten arkea omilla tuotteillamme ja teoillamme.

Kauppakeskus Ratina 1. krs.

finlayson.fi
@finlayson

17. FINLAYSONIN ALUE

Kulttuurin ja taiteen tapahtumakeskus

Tunnelmallinen miljöö tekee Finlaysonin alueesta ainutlaatuisen vierailukohteen. Mielenkiintoiset museot ja näyttelyt, uniikit ravintolat ja kahvilat, monipuoliset tapahtumat sekä lukuisat muut aktiviteetit tarjoavat tekemistä ympäri vuoden.

18. KALEVAN KELLO

Parasta aikaa vuodesta 1977

Kalevan Kello on yksityinen ja perinteinen kello- ja kultasepänliike. Valikoimaan kuuluvat korut, kellot ja lahjat. Erikoisuutena on suuri määrä vintagekelloja. Kalevan Kellossa onnistuvat niin kulta- ja kellosepäntyöt kuin kaiverruksetkin.

Tuomiokirkonkatu 17

kalevankello.fi
@kalevankello

19. LAUTAPELIT.FI

Kortti- ja lautapelejä jokaiseen makuun.

Laadukkaita lauta- ja korttipelejä kaikenlaisille ja kaikenikäisille pelaajille.

Kauppakeskus ratina 1.krs

lautapelit.fi
@lautapelit.fi.tampere

20. HOPES & DREAMS

Tampereen mielenkiintoisin lifestyle kivijalkaliike!

Sisustusta, muotia, herkkuja, antiikkia, kirjoja, 2nd handia ja taidetta vaihtuvin teemoin, Martan Kioskilta karkit ja limsat. Lisäksi kursseja, pop-uppeja, yhteisöllisyyttä ja Aesthetica Fabrilta omat mallistot, sisustussuunnittelu ja toteutus.

21. TAITO SHOP TAMPERE

Ihanien tavaroiden, vaatteiden ja materiaalien kauppa

Taito Shopissa on laaja valikoima suomalaisia laadukkaita käsintehtyjä tuotteita sekä suomalaisia vaatteita, asusteita ja koruja. Myymälästä löydät myös käsityömateriaaleja ja tarvikepaketteja.

maaliskuusta alkaen Vuolteentori 2

kauppa.taitopirkanmaa.fi
@taitoshoptampere

22. OPTIKKO HEINIÖ

Silmälasien karkkikauppa

23. TAMPEREEN TEATTERI

Yksi Suomen vanhimmista teattereista

Upeita esityksiä päänäyttämöllä Keskustorin laidalla ja Frenckell-näyttämöllä Frenckellin aukiolla. Kulttuurimyymälä Aplodi palvelee kivijalassamme, Hämeenkatu 14 B. Syksyllä -24 ohjelmistoamme esitetään myös muissa tiloissa.

24. TALLIPIHA

Poikkea puoteihin, viivähdä kahvilassa

Ihanat puodit ja nostalginen kahvila palvelevat ympäri vuoden. Nauti Tallipihan tunnelmasta historiallisella Finlaysonin alueella. Monipuolinen valikoima käsitöitä, sisustustuotteita ja suklaita houkuttelee ostoksille. Tunnelmallinen kahvila tarjoaa itseleivottuja herkkuja.

KUNINKAANKATU 4

TALLIPIHA.FI
@TALLIPIHA

25. VIHKOKAUPPA

Visiitin arvoinen paperikauppa

Vihkokauppa on värikäs ja viihtyisä paperikauppa, jossa on kortteliputiikin tunnelmaa. Katsele rauhassa, tutustu ajatuksella valittuihin tuotteisiin, nauti kupillinen kahvia tai teetä. Olet tervetullut!

26. KÄSITYÖKORTTELI - KEHRÄSAAREN KAUPPA

Kattava valikoima suomalaista käsityöyrittäjyyttä

Käsityökortteli – Kehräsaaren kauppa myy Suomen käsityöyrittäjät SKYT ry:n jäsenyrittäjien tuotteita. Tuotevalikoima sisältää mm. asusteita, koruja, vaatteita, sisustus- ja lahjatavaratuotteita. Kaikki tuotteet on valmistettu Suomessa käsityönä.

27. ASKARTELULIIKE TAITAVA

Askartelijan unelmakauppa

Taitava on vuonna 2018 perustettu ja täysin suomalaisten omistuksessa oleva askartelualan yritys

28. PAPPILAN SUNDAY SHOP

Sisustavan maalarin karkkikauppa

“Inspiroidu myymälässämme! Käsinmaalattuja kalusteita, värimalleja ja esimerkkejä erilaisista tekniikoista. Meiltä maalit ja tarvikkeet + hyvät vinkit ja ohjeet tekemiseen. Kannattaa siis poiketa!”

29. MANSEN SUUTARI

Osaavat kädet, rento luovuus

Mansen Suutareina mahdollistamme rakkaalle tuotteellesi uuden elämän. Yhdistämme luovuuden käsityöläisen sydämeen. Kestävä kulutus, vastuullisuus ja ekologisuus muodostavat arvojemme peruspilarit. Tervetuloa palveltavaksi!

itsenäisyydenkatu 12-14

mansensuutari.fi
@mansen_suutari

30. VINTAGE GARDEN

Valikoitua vintagea ja tulevaa vintagea

Valikoitua vintagea autenttisen Tammelan ytimessä, aivan Tammelan torin lähellä. Lyhyen kävelymatkan päässä Tampereen rautatieasemalta. Laaja valikoima vintage-koruja ja -mekkoja. Lämpimästi tervetuloa!

ILMARINKATU 9

@VINTAGEGARDENTAMPERE

31. HELGA-NEITI 2NDHAND & VINTAGE

Ajankohtaiset laatuvaatteet & vintage-aarteet

Tampereen vanhin second hand -putiikki: Herkullinen valikoima laatu-aarteita. Uutta lisätään myyntiin lähes päivittäin, tervetuloa tekemään löytöjä!

32. LASTEN INTO SECOND HAND & SHOP

Käytettyä ja uutta lapsille

Lasten Into on lasten vaatteiden ja tarvikkeiden second hand sekä uusien tuotteiden kauppa. Uusien tuotteiden valikoimaamme kuuluvat mm. Muumi-vaatteet lapsille ja aikuisille, lasten astiat, lelut sekä askartelut.

kauppakeskus ratina 3. krs.

lasteninto.fi
@lasten_into

33. RELOVE SECOND HAND & CAFÉ

Koska kierrättäminen on kaunista!

Osta & myy vaatekaapin merkkivaatteet Relovessa! Tee laadukkaita löytöjä aina sesongin trendituotteista upeisiin vintage-aarteisiin. Kahvilassa tarjoillaan aamiaista, lounasta ja leipomuksia viikon jokaisena päivänä.

Stockmann 3. krs
Hämeenkatu 4

relove.fi
@relovelifestyle

34. TAMPEREEN TAIDEMUSEO

Kansainvälistä ja kotimaista taidetta

Tampereen taidemuseo esittelee 2024 näyttelyissään kansainvälistä hyperrealistista taidetta, Tuula Lehtisen retrospektiivin sekä Charles Sandisonin valotaidetta. Vuoden päättää Vuoden nuori taiteilija 2024.

35. MUUMIMUSEO

Elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille

Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo kaikenikäisille muumifaneille ja taiteen ystäville. Esillä on Tove Janssonin alkuperäisiä muumikuvituksia, Tuulikki Pietilän kolmiulotteisia kuvaelmia ja vaihtuvia näyttelyitä.

Tampere-talo, Yliopistonkatu 55

muumimuseo.fi
@moominmuseum

36. KULTTUURITALO LAIKKU

Kulttuuria kaikille keskellä kaupunkia

Kulttuuritalo Laikku on ihmisten ja kulttuurin kohtaamispaikka Tampereen sydämessä. Monipuoliset näyttelyt ja tapahtumat palvelevat ympäri vuoden. Vapaa pääsy.

37. MUSEO MILAVIDA

Muotia, muotoilua, tehtaanpatruunoiden historiaa

Nottbeckien, Finlaysonin puuvillatehtaan omistajasuvun, loisteliasta elämää sekä muodin ja muotoilun teemoja. Vaihtuvat näyttelyt 2024: Muodin huipulla ja Palatsin joulu. Kahvila ja museokauppa täydentävät elämystä upeassa palatsissa.

38. SARA HILDÉNIN TAIDEMUSEO

Nykytaiteen ystävien kohtauspaikka

Korkeatasoisia suomalaisen ja kansainvälisen modernismin sekä nykytaiteen katselmuksia.

39. GALLERIA SASKIA

Taiteenystävien galleria

Galleria Saskia esittelee monipuolisesti korkeatasoista nykytaidetta. Galleria on perustettu 1970 ja toiminut siitä asti Tampereen Saskiat ry:n vapaaehtoisvoimin. Näyttelyihin vapaa pääsy. Tiloissa myös pieni Galleriakauppa.

40. GALLERIA RAJATILA

Nykytaidegalleria ja omakustannepuoti

Tampereen Hämeenpuistossa sijaitsevan Galleria Rajatilan tavoitteena on nostaa esille uransa alussa olevia kuvataiteilijoita sekä esitellä monipuolisesti kiinnostavaa nykytaidetta. Gallerian tiloista löytyy myös omakustannekauppa Laitapuoti.

41. G LIVELAB TAMPERE

Maailman parhaaksi valittu konserttisali

Musiikkiklubi G Livelab Tampere tarjoaa aivan uudenlaisen elävän musiikin kokemuksen, jonka ytimessä ovat laadukas ja laaja-alainen ohjelmisto, huippuluokan äänentoisto sekä viihtyisän ilmapiirin luova moderni design.

42. VALKOINEN PUU

Kansainvälistä kahvilatunnelmaa, aitoja makuja!

Suosimme Valkoisessa Puussa puhtaita, lähellä tuotettuja raaka-aineita sekä aitoja ja mutkattomia makuja – herkullisen kansainvälisellä twistillä. Tervetuloa!

ALEKSIS KIVEN KATU 24

valkoinenpuu.fi
@valkoinenpuu

43. TAMPEREEN VOHVELIKAHVILA OY

Aito sympaattinen vohvelikahvila

Vohvelikahvila on pieni ja idyllinen kahvila lähellä Tammerkoskea. Pienessä kivitalossa on paistettu vohveleita jo vuodesta 1992. Vohveleita on saatavana myös vegaanisena, gluteenittomana ja laktoosittomana. Tule nauttimaan hyvästä kahvista tai teestä ja suussa sulavasta vohvelista, yhdessä tai yksin.

44. KAHVILA RUNO

Kahvia, runoja ja herkkuja​

Kahvila Runo sijaitsee romanttisessa kulmauksessa Tampereen Ojakadulla. Runo henkii eurooppalaista korttelikahvilatunnelmaa ja se sijaitsee Tampereen vanhassa kaupungissa. Maailman pienimmässä sellaisessa. Runo on avoinna 363 päivää vuodessa.

45. PYYMÄEN OMA

Kahvilakulttuuria kaikille aisteille

Tyylikäs, mannermainen kahvila on Pyymäen Leipomon lippulaiva. Valikoimaan kuuluvat niin aamiainen, artesaani konditoriatuotteet, raikkaat salaatit, viinit, erikoiskahvit kuin oman leipomon uunituoreet leivonnaiset ja leivät. Viikonlopun pöytiintarjoiltu brunssi on suosittu, kannattaa tehdä pöytävaraus!

tuomiokirkonkatu 32

pyymaen.fi
@pyymaen

46. H23 ESPRESSO BAR & AGENCY

Kahvila Suomen lyhyimmällä aukioloajalla

Bränditoimiston aulan espressobaari tarjoilee paikallisesti paahdettua kahvia perjantai-iltapäivisin. Muina aikoina tilassa suunnitellaan yritysilmeitä, pakkauksia, palveluita ja tuotteita.

Hallituskatu 23

h23.fi
@h23agency

47. THÉ HIDDEN

Moderni teehuone ja kahvila

Thé Hidden, persoonallinen teehuone Tampereella, tarjoaa erikoisteitä, kahvia, leivonnaisia ja rauhallisen tunnelman. Voit valita laajasta ja miellyttävästä valikoimasta laadukkaita teitä sekä tutustua muihin helmiin meidän mielekkäissä tiloissa.

Hatanpään valtatie 6B

@thehidden.fi

48. MOKKAMESTARIT KAHVI- JA TEEMYYMÄLÄ

Kahvin ja teen erikoismyymälä

Mokkamestarit ovat suomalaisen pienpaahtimoalan pioneereja yli 30 vuoden kokemuksella. Vankka tietämys kahvista ja teestä näkyy tarkkaan harkitussa valikoimassamme. Myymälässä sinua palvelee ammattitaitoinen henkilökunta.

verkatehtaankatu 9

mokkamestarit.fi
@mokkamestarit

49. TULLIKAMARI | PAKKAHUONE & KLUBI

Legendaarinen keikkapaikka historiallisessa tiilirakennuksessa

Jos etsit mahtavia musiikkielämyksiä, kannattaa suunnata Pakkahuoneen ja Klubin konsertteihin. Iltaisin bilekansaa tanssittavat huippu-dj:t. Voit myös nauttia virvokkeita kesäterassilla tai piipahtaa arkena lounaalle!

Tullikamarin aukio 2

tullikamari.fi
@tullikamaritre

50. TAVARA-ASEMA <3 PSTA

Kulttuurikortteli – tapahtumia ja ruokaa

Tavara-asemalla näet tähtiartistit, koet timanttiset teemaillat ja viihdyt kulttuuririennoissa. Pihapiirin Puutalosta löydät ainutlaatuisen pastaravintola PSTAn sekä kesäajan idyllisimmän terassin!

51. TAMPEREEN KAUPPAHALLI

Pieniä puoteja, suuria kohtaamisia

Kauppahalli kutsuu pysähtymään hetkeen. Sellaiseen, jossa ei ole kiire, ja jossa kaikkia aisteja hemmotellaan. Ruoka- & herkkupuodit, ravintolat, kahvilat & artesaanipalvelut, kaikki löydät saman kauniin holvikaton alta.

Hämeenkatu 19 / Hallituskatu 10

tampereenkauppahalli.fi
​​@tampereenkauppahalli

Copyright 2024 © All rights Reserved. DesignOnTampere ry
Close Menu