TADA

Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko

TADA

Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko
Kolmas Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko TADA järjestetään elokuussa 2018. Ohjelmassa on mm. suosittu Designtori-tapahtuma, avoimien työhuoneiden Open studios-päivä, kansainvälinen arkkitehtuuriseminaari ja paljon muuta. Vuoden TADA 2017 -viikoko sisälsi 37 tapahtumaa, 150 yhteistyötahoa ja 7500 kävijää. VUoden 2018 TADA-viikon teemana on identiteetti.

Tampereen designviikko ja Tampereen arkkitehtuuriviikko yhdistyivät yhdeksi tapahtumaksi syksyllä 2016. Yhdistymisen myötä muotoutui entistä näyttävämpi tapahtuma, nimeltään Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko TADA. Tapahtumaviikko tuo esille muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja kaupunkikulttuuria sen eri näkökulmista. Viikko edistää muotoilun, arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun näkyvyyttä ja elinvoimaisuutta Pirkanmaan seudulla. Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon tuottajatahoina ovat muotoilutapahtumista vastaava DesignOnTampere yhdistys ja arkkitehtuuritapahtumista vastaava Tilanne.
Tampereen arkkitehtuuriviikko järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Tampereen arkkitehtuuriviikon yhteydessä on perinteisesti järjestetty eri ikäryhmille työpajoja, seminaareja ja näyttelyjä ympäri kaupunkia yhteistyössä eri julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Viikon päätapahtuma on kansainvälinen Architecture and Cities in Transition –seminaari, jonka yhteydessä on viime vuosina järjestetty myös rakennusalan ammattilaisia palveleva messutapahtuma.

Tampereen designviikkoa on järjestetty vuodesta 2009 lähtien. Designviikon yksi päätapahtumista on huippusuosittu Designtori, joka tuo päivän ajaksi Tampereelle kattauksen uusinta ja kiinnostavinta muotoilua ympäri Suomen. Tampereen designviikolla järjestetään näyttelyitä ja seminaareja, sekä julkaistaan tamperelaista muotoilua ja kaupunkikulttuuria esittelevä ilmaisjakelulehti nimeltä DOT. Tampereen kivijalkaliikkeet ovat myös aktiivisesti mukana designviikon tapahtumissa. Tampereen designviikkoa tuottaa DesignOnTampere yhdistys.
Tapahtuman kotisivut
Copyright 2024 © All rights Reserved. DesignOnTampere ry
Close Menu